Zijn zonnepanelen de toekomst?

door aug 25, 2021Uncategorized

De negatieve gevolgen van de opwarming van de aarde zijn steeds meer aantoonbaar. Zo smelten de prachtige ijsbergen op de Noordpool in een razend tempo als gevolg van een te hoge CO₂uitstoot. Deze uitstoot komt door het gebruik van grijze energie, dit is energie die opgewekt is met behulp van fossiele brandstoffen. Helaas raken de voorraden van deze brandstoffen langzamerhand op. Deze afname leidt tot schaarste, hierdoor zullen de energierekeningen op lange termijn toenemen. De negatieve gevolgen van de opwarming van de aarde zijn dus niet alleen in onze natuur, maar ook in onze portemonnee te merken. De oplossing hiervoor is simpel: zonnepanelen kopen.

Waarom zonnepanelen kopen?

Zonne-energie is een vorm van groene energie. Er bestaan vele twijfels als het gaat om zonnepanelen kopen. Men vraagt zich af of zonnepanelen ook werken bij bewolkt weer. Zonnepanelen hebben genoeg aan daglicht en kunnen bij elk weertype voldoende energie opwekken. Dus het maakt niet uit welk seizoen het is, u kunt gewoon zonnepanelen kopen. Steeds meer woningen in Amsterdam kiezen voor zonnepanelen.

Hoewel de subsidie op zonnepanelen kopen al is afgeschaft, is de zon nog steeds een zeer aantrekkelijke energiebron. Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren, mede door technische ontwikkelingen, sterk verbeterd en in prijs gedaald. Bovendien gaan zonnepanelen over het algemeen minimaal 25 jaar mee. Zonnepanelen kopen is een investering die zichzelf uiteindelijk terug zal verdienen en is veel milieuvriendelijker dan netstroom. De terugverdientijd ligt tegenwoordig op zo’n 6 a 7 jaar. Nadat die periode is verstreken profiteer je dus van “gratis” stroom. De exacte prestatie verschilt natuurlijk wel per merk.

De oplossing op lange termijn

Zonnepanelen kopen is een erg slimme keuze, de energie van de zon zal nooit opraken. De hevige concurrentie in de markt van energieleveranciers, resulteert op korte termijn in een prijsverlaging. Op lange termijn zullen de energieprijzen stijgen, als gevolg van een tekort aan fossiele brandstoffen. Dit betekent dat energiemaatschappijen uiteindelijk ook over zullen stappen op 100% groene energie, al zal dit nog tientallen jaren duren. Zonnepanelen kopen is dus een directe en slimme oplossing voor de lange termijn.

De voordelen samengevat

Waarom is het juist nu zo interessant om over te stappen op zonnepanelen? Hieronder vatten we de belangrijkste voordelen nog eens voor jou samen.

  • Je bespaart direct op de energierekening
  • Korte terugverdientijd van 6 tot 7 jaar
  • Een stuk hoger rendement dan geld op de spaarrekening
  • Je draagt bij aan een beter milieu
  • De waarde van jouw woning stijgt

 

0 reacties